Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Floare de mai

Am fost întrebată de multe ori cum este să devii părinte. Cea mai ușoară explicație o pot oferi prin următoarea analogie:


Atunci când două persoane își unesc destinul și decid să devină una, e precum tulpina unei plante care primăvara străpunge pământul înghețat. Iubirea e atât de frumoasă și de puternică încât vârful ei reușește să iasă la suprafață și devine vizibilă întregii lumi. Această tulpina verde e impresionanta în creșterea ei și e atât de frumos să o urmărești cum se dezvoltă, cum face frunze și devine tot mai viguroasă. 


Ce se întâmplă însă când cei doi devin părinți? Din tulpină se dezvoltă o minunată floare. Din mine și din Vali a ieșit o floare de mai…o mică panseluță. 


Odată cu apariția florii, toată atenția lumii se concentrează pe frumusețea ei, iar tulpina dobândește de acum un rol secundar, însă extrem de important, acela de susținere a vieții. Așa se desăvârșește iubirea, prin micuța floare. Bucuria tulpinii este de acum să mențină floarea cât mai frumoasă și să reziste chiar și la cele mai nefavorabile condiții, măcar cât să apuce noua floricică să își împrăștie semințele și să creeze din nou viață la rândul ei. Ea o ghidează spre soare și o ferește cu frunzele ei de vânt.


Nici rădăcinile nu sunt de neglijat, căci bunicii au un rol extraordinar în dezvoltarea micutei floricele oferindu-i în primul rând stabilitate.


În timp, unele tulpini se dezvoltă în adevărate tufe, cu o mulțime de floricele. Ce poate fi mai frumos decât un trandafir agățător cu multe multe flori, fiecare mai frumoasă decât cealaltă.
Momentan, ne bucurăm de floricica noastră și ne îmbătăm cu mireasma ei de mai, cu gândul că poate, cândva,  vom deveni și noi o tufă. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: